Гласувайте за носител на

Гласувайте за носител на "Златно перо"

На 20-ти май 2022 година предстои връчването на отличията „Златно перо“, които „Кантус Фирмус“ и галерия „Макта“ в партньорство с Classic FM радио присъждат  ежегодно за изключителен принос към българската култура и изкуство.

По традиция слушателите на Classic FM радио ще имат възможност да се включат активно в определянето на един от носителите. До 18 май 2022 г.  всеки желаещ може да даде своето предложение за носител на престижната награда във формата за регистрация по-долу. Вотът на публиката ще бъде обявен на самата церемония на 20 май.

 

 

 

По повод 24-ти май – Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука и на славянската книжовност, ще бъдат почетени заслугите на ярки личности, оставили следа в нашата литература, театър, музика, изобразително изкуство, кино, журналистика.

Традицията „Златно перо“ има вече 27-годишна история, а с таланта и делата си всички носители на наградата предизвикват гордост и възхищение. Почетният знак представлява изящна брошка, изработена от 24-каратово злато, а нейното връчване ще се състои на тържествена церемония на „Ларгото“ в центъра на столицата.

Известният журналист от Classic FM радио Георги Митов – Геми ще бъде домакин на събитието, което ще започне в 16:00 ч. и е със свободен вход за публиката. Връчването се провежда в рамките на „Европейски музикален фестивал“, организиран с финансовата подкрепа на Министерството на културата, Национален фонд „Култура“ и Столичната община - Календар на културните събития на СО.

 

Благодарим за изпратените предложения! Резултатите се обработват, а името на носителя на "Златно перо" на слушателите на Класик ФМ ще научите по време на церемонията.

Ключови думи: