За нас

Classic FM е бутикова радиостанция – първото радио за класическа музика в България, което предлага висококачествена селекция от класическа музика, автентично редакторско съдържание, игри и конкурси, в традициите и духа на класическата музика.

Радио Classic FM е част от bTV Radio Group, която включва още четири радиостанции - N-JOY, bTV Radio, Jazz FM, Z-Rock

bTV Radio Group е част от bTV Media Group. bTV Media Group е част от семейството на Central European Media Enterprises (CME), която е собственост на международната компания PPF Group. PPF оперира в 24 държави в света, като инвестира в сегменти като финанси, недвижими имоти, инженеринг и биотехнологии.

Classic FM radio започва да излъчва на 19 декември 1994 година. Това е първата радиостанция за класическа музика в България. От началото на 2023 г. Classic FM има нова програмна схема, която почитателите на този вид музика могат да следят удобно онлайн от сайта на радиото, както и през новото радиоприложение Radiomate, достъпно напълно безплатно за устройства с Android и iOS

Повече за CME

Действителен собственик на „Радиокомпания Си.Джей“ ООД, по смисъла на § 2, ал. 1, т. 1 от допълнителните разпоредби на Закона за мерките срещу изпирането на пари, е Рената Келнерова.

Екип
 • Николай Илиевски

  Мениджър програма


  няма

 • Александра Гълъбова

  Мениджър маркетинг и ПР


  [email protected]

 • Георги Митов - Геми

  Управление на интернет съдържание


  [email protected]

 • Господин Йовчев

  Управител на Радиокомпания Си.Джей


  няма

 • Ралф Бартолайт

  Управител на Радиокомпания Си.Джей


  няма