Клементин Марген ще дебютира на българска сцена на 31 май

Клементин Марген ще дебютира на българска сцена на 31 май

На 31 май 2024 г. от 19:30 ч. в зала "България"

На 31 май 2024 г. от 19:30 ч. в зала "България" ще дебютира на българска сцена френското мецосопрано Клементин Марген. Тя ще пристигне по покана на Соня Йончева и продуцентския й екип SY11 Events, за да изнесе рецитала "Париж и нощта" в съпровод на пианистката Сара Марген.

От 18:30 ч. предстои кратко Въведение към рецитала "Париж и нощта", което ще бъде представено в галерия "България" на концертен комплекс "България" от д-р Петя Иванова. Организаторите очакват потвърждение за присъствието ви до 29.05.24г., 19:00 ч. на [email protected], тъй като местата са ограничени. Резервациите за място в галерията се приемат само на организаторския имейл: [email protected] . Достъп за Въведението имат само хора със закупен билет за концерта.

В момента се провежда Великденска промоция за всички категории билети. С промокод EASTER24 в сайта на Ивентим можете да получите 30 % отстъпка. Кампанията е валидна до 15 май.

Клементин Марген (мецосопрано) Смятана за едно от водещите мецосопрани на своето поколение, френската изпълнителка Клементин Марген печели международно признание в театри като Метрополитън, Националната опера в Париж, Дойче опер Берлин, Баварската държавна опера, Театро Колон и много други. Малко след като завършва Париж - ката консерватория, Клементин е отличена с Revelation Classique Adami(2009) и Revelation Lyrique на конкурса Victoires de la Musique (2011) и получава специалната награда на журито на международния конкурс в Марманд. Впоследствие се присъединява към ансамбъла на Дойче опер Берлин, където прави първите си изпълнения на Кармен - роля, която ѝ носи успех и популярност и от оперните сцени в Ню Йорк, Мюнхен, Рим, Неапол, Вашингтон, Далас и Торонто.

Отличава се в ролите на Маргарита в Проклятието на Фауст на Берлиоз, Далила в Самсон и Далила от Сен-Санс, и Шарлот във Вертер. В последно време тя разширява репертоара си, включвайки Амнерис (Аида) и Фидес в Пророкът на Майербер, Дулсинея в Дон Кихот и Леонор във Фаворитката на Доницети. Освен успехите си в операта, Клементин е утвърдена концертна солистка и завладява публиката с изпълненията си на ораторията Свети Илия на Менделсон в Берлин, Моцартовия Реквием в Лисабон и Вердиевия Реквием в Будапеща. През този сезон тя участва в Трубадур в Театро Реджио Парма, Аида в Щатсопер Берлин, Адриана Лекуврьор в Лион, в Националната опера и в Театъра на Шанз-Елизе Париж.

Сара Марген (пиано)

След като изучава пиано в Перпинян, Париж и Берлин, Сара Марген реализира множество проекти, популяризиращи пианото в различни жанрове и на неочаквани места, сред които и камион-сцена пътуващ между Париж и Москва. Страстта ѝ към камерната и вокалната музика се проявява отрано в многобройни съвместни изпълнения със сестра ѝ Клементин, в дуо с флейтиста Самюел Брико и в интереса ѝ към аржентинската музикална традиция. Сара е лауреат на фондацията Banque Populaire за 2016 и на Fondation l'Or du Rhin за 2017. От 2022 преподава в консерваторията Сен Клу (Париж).

 

Ключови думи: