Как да спечелите 12 стипендии VIRTUOSO?

Как да спечелите 12 стипендии VIRTUOSO?

В рамките на Allegra Festival and Academy 2024

Чуйте подробности от интервюто на Георги Митов-Геми с организаторите Петър Найденов и Мария Найденова-Абрашева, разположено в звуковия файл под главната снимка! 

Фондация “Алегра” ще предостави 12 стипендии VIRTUOSO на български ученици и студенти, за участие в майсторските класове по цигулка, виола, виолончело, пиано и камерна музика, които ще са част от програмата на 10-тото юбилейно издание на Allegra Festival and Academy през 2024г. 

Академията, в рамките на Фестивал Allegra, предоставя възможност за професионално усъвършенстване, оркестров и сценичен опит под менторството на световноизвестни артисти и педагози. Участващите стипендианти ще имат възможност да създадат професионални международни контакти. Избраните стипендианти ще могат да се включат в състава на The Next Generation Orchestra под ръководството на проф. Борис Гарлицки и/или в камерни състави с участие на преподавателитe в рамките на концертната програма на Allegra Festival and Academy 2024. В периода от 2014 до 2023 сa предоставени 125 стипендии на деца от България, споделиха пред Classic FM организаторите Петър Найденов и Мария Найденова-Абрашева.

Всички млади таланти, които желаят да кандидастват, трябва да бъдат на възраст до 25 навършени години, да изпратят автобиография на английски език, линк към изпълнение (YouTube или Vimeo без парола) и административна такса за кандидатстване. Kандидатурите се подават на [email protected] в срок до 01.05.2024 г. Кандидатите ще бъдат уведомени до 25.05.2024, за резултата на посочения от тях e-mail адрес.

Повече за конкурса и информация за преподавателите в Академия Allegra 2024, както и датите на майсторските класове, можете да откриете на сайта www.allegrafestival.com

Ключови думи: