Оскар Бохоркес преди дебюта си във Враца:

Оскар Бохоркес преди дебюта си във Враца: "Всички хора, които срещнах при вас, са отворени, симпатични, топли"

На 15 февруари от 19.00ч в градската концертна зала на Враца

Чуйте повече от интервюто на Георги Митов-Геми с цигуларя Оскар Бохоркес, разположено в звуковия файл под главната снимка!
 
На 15 февруари от 19.00ч в градската концертна зала на Враца ще чуете звука на знаменитата цигулка Гуарнери дел Джезу от 1729г. , на която ще свири блестящият перуано-уругвайски цигулар Оскар Бохоркес. Той ще изпълни прочутия Концерт за цигулка и оркестър в ми минор, оп. 64 от Ф.Менделсон в съпровод на Симфониета -Враца под диригентската палка на Димитър Косев.
 
В програмата на концерта ще прозвучат за първи път и още две произведения- на Дж. Паизиело – Увертюра „Севилският бръснар“, R.1.64 (премиера за България) и на А. Съливан – Симфония в ми (премиера за България). Симфоничният концерт носи заглавието „Европа без граници“ и е част от юбилейния полусезон, с който се отбелязват 50 години от създаването на Държавна филхармония-Враца и 100 години от рождението на диригента и основател на състава Радосвета Бояджиева.
 
Оскар Бохоркес е роден в Германия в музикално латиноамериканско семейство.  Негов брат е прочутият виолончелист Клаудио Бохоркес, който гостува през октомври 2023г. за концерт на Софийската филхармония в зала "България". През последните години двамата свирят в трио с големия танго пианист и композитор Густаво Бейтелман. Повече за Оскар Бохоркес ще откриете ТУК
 
Ключови думи: