Classic FM радио празнува 27 години в ефир с празничен концерт

Classic FM радио празнува 27 години в ефир с празничен концерт

Нова концерта сцена, знакови изпълнители, уникални старинни инструменти и игри с награди съпътстват големия ден в ефира на радиото

На 19 декември тази година Classic FM радио празнува 27 години в българския радиоефир с празничен концерт. От 12 ч. в последната неделя преди Коледа единственото радио за класическа музика в България ще зарадва слушателите си със специална двучасова програма, включваща изявени професионалисти и млади таланти. Над 20 музиканта ще вземат участие в празничния концерт за рождения ден на Classic FM, като изпълнят любими и познати, но и някои рядко изпълнявани произведения от света на класическата музика от последните няколко века. Водещи на програмата в празничния ден ще бъдат трите емблематични гласа на радиото: Юра Трошанова, Радостина Узунова и Георги Митов – Геми.

За първи път екипът на Classic FM ще отбележи своя рожден ден на новата своеобразна концертна сцена, която обособи непосредствено пред студиото си. В уюта на пространството, в което е писана 27-годишната история на радиото, ще влязат изпълнители като Зефира Вълова, Статис Карапанос, Явор Генов, обичаните солисти на Националния музикален театър „Стефан Македонски“ - Александър Мутафчийски и Катерина Тупарова, квинтет „Пилекадоне“, вокална група „Спектрум“, млади таланти от Националното музикално училище (НМУ) „Любомир Пипков“. В изпълненията си те ще включат уникални инструменти като старинна флейта траверсо, теорба - струнен инструмент, басова разновидност на лютнята, цигулка с кожени струни, както и новата арфа на НМУ, която за първи път излиза извън пределите на училището.

Програмата за рождения ден ще пренася слушателите от преките включвания между водещите в студиото и интервютата с музикантите, до вълнуващите музикални изпълнения на сцената и пожеланията на изпълнителите. За по-любопитните почитатели на Classic FM от радиото са подготвили видео откъси от изпълненията на сцената, които ще бъдат достъпни в реално време на Faceboook страницата им: https://www.facebook.com/ClassicFMBulgaria

Празникът започна по-рано - още тази седмица, с три игри с награди, в които всички желаещи могат да се включат до петък, 17-ти декември, включително. Билети за концерти и здравословни торти са подаръците, които няколко късметлии ще получат от Classic FM радио и партньори. Програмата за рождения ден на радиото за класическа музика ще намери своята кулминация в единствения по рода си концерт на 19-ти декември от 12 ч. Празничното предаване можете да следите в ефира на радиото на 88 MHz в София, онлайн на: www.classicfm.bg и в профила на радиото във Facebook.

Ключови думи: