Classic FM излиза на открито за концерта на Vienna Schonbrunn Orchestra

Classic FM излиза на открито за концерта на Vienna Schonbrunn Orchestra

Единственото радио за класическа музика ще излъчва програмата си директно от площад „Св. Александър Невски“

На 8-ми август Classic FM радио ще изнесе програмата си на открито пред храм-паметника „Св. Александър Невски“. Мобилният медия корнер на bTV Media Group, в който ще е позиционирано студиото на Classic FM, е посветен на галаконцерта на Vienna Schonbrunn Orchestra, който ще се състои същия ден. От 10 ч. сутринта ефирът на единственото радио за класическа музика в България ще излъчва ексклузивно от сърцето на столицата с водещ Георги Митов – Геми. В отговор на нарастващия интерес към събитието програмата предвижда интервюта с редица атрактивни гости на живо от изнесеното студио и лайв стрийм предавания във фейсбук страницата на радиото.

По традиция Classic FM радио поставя във фокуса на програмата си най-актуалните и атрактивни събития от сцената на класическата музика. Живите включвания от площад „Св. Александър Невски“ ще бъдат в два часови пояса от 10 до 12:00 ч. и от 18:00 до 20:30 ч., когато слушателите ще могат да надникнат зад кулисите на Оркестъра на двореца Schonbrunn. Акцент в програмата ще са ексклузивни интервюта с българската следа в Оркестъра - концертмайсторът Таня Джарова-Салюстио и тримата български диригенти, които през годините поемат палката на състава - Диан Чобанов, Светослав Борисов и Росен Гергов. Единствено в ефира на Classic FM ценителите на класическата музика ще могат да чуят и интервюто на Георги Митов с Гуидо Манкузи - диригентът на Vienna Schonbrunn Orchestra, който ще разкаже кои произведения е написал специално за публиката в България.

Като ексклузивен медиен партньор на събитието, Classic FM стартира и специална игра на сайта си, от която един късметлия ще спечели двойна покана за концерта на 8-ми август. За повече информация следете сайта на радиото и ефирната програма на 88 MHz в София и онлайн в цялата страна.

Ключови думи: