Беларуският диригент Виктор Бабарикин гостува в „Колегиално

Беларуският диригент Виктор Бабарикин гостува в „Колегиално"

Продукция на Университетското радио "Алма Матер"

Тази сряда от 17 до 18ч. в "Колегиално" ще чуете интервю с маестро Виктор Бабарикин - заслужил артист на Република Беларус, който 17 години е художествен ръководител и главен диригент на Президентския оркестър в родината си.

 

Той е заставал на пулта на повечето големи оркестри в Русия, Азербайджан и Венецуела, както и на Оркестъра на Кубинското радио и телевизия и Симфоничния оркестър Lord of the Sound, Украйна. В момента работи като диригент на Беларуската държавна филхармония. Участвал е в международни фестивали като "Владимир Спиваков кани", "Славянски базар във Витебск" и фестивалът на името на Юрий Башмет.

Виктор Бабарикин е бил гост-диригент на италианския певец и композитор Алесандро Сафина, както и на рок бандата Scorpions. За творческия му път между симфоничните програми и рок музиката, за кариерата му на радиоводещ и пандемията в Беларус ще чуете повече в рамките на предаването.

Водещият Ясен Вакашински е подготвил и други актуални теми с коментар, както и редовните рубрики. Прочетете повече ТУК

"Колегиално" e mродукция на Университетското радио "Алма Матер" и се излъчва всяка сряда на 88.0 мегахерца и на сайта www.classicfm.bg

Ключови думи: