Започва новият градски фестивал на изкуствата и емоциите „Аз съм София“
Снимка: Фондация Аз съм София

Започва новият градски фестивал на изкуствата и емоциите „Аз съм София“

17-23 септември 2024г., пространството пред НДК.

Фондация „Аз съм София“ с подкрепата на Столична община и многобройни съмишленици и партньори, организира най-новия и най-голям градски фестивал „Аз съм София“, част от Програма "София празнува 17 септември", обединяваща организирани от Столичната община и партньорски организации десетки събития през септември, посветени на Денят на София.
 
• Вярата дава основата за надежда и любов и положителен поглед напред. Тя осигурява убеждения и смисъл, които да мотивират и да подкрепят нашето развитие.
• Надеждата поддържа мотивацията и оптимизма, необходими за преодоляване на трудности и несгоди, надеждата води напред за постигане на нашите цели.
• Любовта е свързваща за хората, което създава хармония и подкрепа в общността.
• Мъдростта – „София“ води вярата, надеждата и любовта да са обединени и в хармония да помага на хората и общността да правят правилни и морални избори.
 
Фестивалът на изкуствата и емоциите „Аз съм София“ ще поднесе разнообразие от дейности, превръщайки пространството пред НДК в открита сцена за хора от всички възрасти и с разностранни интереси. Посетителите ще се потопят в улични изкуства, музикални поп изпълнения, класика и детски концерти, стари градски песни, както и големия купон-битка на известните Акага и Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени. Творчеството на улични музиканти, скейтъри, писатели, бийтбоксъри, брейк денс, образователни и вкусни събития за деца, ще присъства през всички дни. Ще се представят танцови формации и спектакли, литературни четения и маршрути, филми на открито, арт базари, улично изкуство и забавления за тийнейджъри, гастрономически зони.
 
Тези дейности ще създадат едно многообразно и вълнуващо преживяване за всички жители и гости на фестивала, превръщайки града в истински културен център.
 
Част от събитието е видео поредицата „Многоликата София“, подкаст с водещата журналистка Лора Скорчева, която разговоря по нестандартни и интересни теми за града със своите популярни, непознати и забавни гости. Очаквайте епизодите в каналите на „Аз съм София“!
 
Партньори и съорганизатори на гастрономическата зона са Хранкооп и фермерските пазари.
 
Богатата програма може да я видите на страниците на фондацията, сайта и YouTube канала ни:
 
Събитието е част от програмата „София празнува 17-ти септември“, която обединява партньорски организации и Общината в десетки събития през септември, посветени на Деня на София и се осъществява с подкрепата на Столична община - Календар на културните събития.
Ключови думи: