За първи път Кралският театър в Мадрид ще раздава свои награди

За първи път Кралският театър в Мадрид ще раздава свои награди

На институции, фирми и личности

Кралският театър в Мадрид взе решение да учреди свои награди, с които ще отличи заслугите на институции, фирми и личности, свързани с неговата дейност през последния сезон.

Първото издание на наградите ще бъде по-различно, тъй като ще обхване по-дълъг период – от юни 2020г., когато бе поставена операта “Травиата” от Джузепе Верди и достига до края на сезон 2020/2021г.

Наградите, които ще бъдат раздавани ежегодно, се разпределят в две категории- институционална и артистична. Първите носители на призовете в институционалната категория са най-голямата електрическа компания и водещата телекомуникационна компания в Испания, бизнесменът, строителен магнат и меценат Флорентино Перес /известен още и като президент на футболния клуб “Реал Мадрид”/, както и доктор Сантяго Морено за работата на неговия медицински екип по време на пандемията.

Имената на носителите на наградата в артистичната категория предстои да бъдат оповестени. Церемонията по връчването на отличията на “Театро Реал” ще се проведе на 6 юни 2022г. с участието на мецосопраното Силвия Тро Сантафе.

Ключови думи: