За първи път изцяло ще чуем

За първи път изцяло ще чуем "La Stravaganza" с музикантите от Quarto

На 1 март в зала "България"

Темпераментният музикант Иван Пенчев е основател и примариус на Quarto - един от най-успешните български камерни състави за класическа и модерна музика през последното десетилетие.
Днес, освен че са сред най-изявените формации към Софийска филхармония, те също са и неизменна част от българския културен афиш.
На 1-ви март Иван Пенчев, заедно с Quarto -музикантите, отново ще предизвика любимата публика и себе си.

В зала „България" ще прозвучат, за първи път наведнъж, 12-те цигулкови концерта „La Stravaganza". Те ще пренесат слушателя обратно във Венеция, в епохата на 18-ти век., където неповторимият Вивалди е разгърнал своя талант, лудост и усет за красивото отвъд границите на приемливото за времето си.
„Ексцентрични" и „експресивни" са най-честите думи, с които се свързват музикантите от Quarto Quartet и не е случайно, че именно те дръзват да изпълнят целия цикъл с първите, написани за цигулка истински концерти, вдъхновили мнозина композитори и довели до еволюция в музиката през вековете.
Скоро след тази смела премиера в София, съставът ще обиколи и големите европейски сцени.



Гости на проекта са диригентът Константин Илиевски, който този път ще застане зад чембалото, както и известният бароков музикант Явор Генов - той ще изпълни партиите на лютня-теорба и барокова китара.

Билети - на касата на зала "България" и в Eventim!

Ключови думи: