Юджийн Чаплин пред Classic FM:
Снимка: UPI/ Archives of Roy Export Co. Ltd. Charlie Chaplin™ © Bubbles Incorporated SA

Юджийн Чаплин пред Classic FM: "Баща ми се вдъхновяваше от Чайковски"

ВИП място за снимки и автографи ще има в София и Пловдив

Чуйте повече от интервюто на Георги Митов-Геми с Юджийн Чаплин, в превод на Милен Стаматов, разположено в звуковия файл под главната снимка!

Синът на кино легендата Чарли Чаплин ще се срещне с български студенти от Консерваторията на професор Елена Дикова  и актьори от Пловдивския театър по време на гастрола му в България със спектакъла Chaplin Pianissimo, който започва на 10 юни в зала "България" и ще премине през 12 юни в Пловдивския театър и ще завърши на 15 юни във Фестивалния комплекс във Варна в рамките на МТФ "Варненско лято".

Снимка: PR Team

Той и световноизвестните пианисти Жан-Паскал Бентюс и професора от консерваторията De Musique de Paris Силвен Моризе ще обменят опит с младите музиканти. 

Специално за концерта в Пловдив на сцената на театъра ще бъдат два рояла на австрийската фирма „Бьозендорфер", която е  една от най-добри европейски фирми в производството на пиана и рояли. Единият от тях е бижуто сред роялите в световен мащаб. Уникалният инструмент е част от бутикова колекционерска серия ‚Артист" на компанията. В света има само 25 такива рояла, всеки със свой уникален номер. С  изключителните си звукови характеристики, роялът е истински шедьовър, инкрустиран с 23-каратово злато. Чрез специална репрографска техника „ Дървото на живота" и „Очакване" на художника Густав Климт намират място на вътрешния капак на инструмента. 

Юджийн Чаплин ще бъде гост на творческия състав на театъра в Пловдив и ще разкаже любопитни факти за живота на своя баща. 

Юджийн има опит като актьор и режисьор, но голямата му страст е музиката.

"Исках да стана рок музикант, дори се пробвах с приятели да имаме група, но не де получи. Компенсирах липсата на музикална кариера с работа в звукозаписното студио в Монтрьо. Участвах в създаването на станали вече класически албуми на Куин и Дейвид Боуи. Музиката се оказа голямата ми любов. Затова създадох Chaplin Pianissimo, защото исках да разкажа за баща ми през един позабравен аспект на неговото културно наследство - музиката. Той е композирал музика за всичките си филми. Трудно е да кажа кой саундтрак ми е любим, но може би на филма "Хлапето". Ще го чуете на концертите в България", споделя Юджийн Чаплин. 

Той обещава и среща с част от публиката след концертите. За закупилите билети от по-висок клас ще има и ВИП място за среща с музикантите и изненада подарък от Юджийн.

Снимка: UPI Events

Този проект е реализиран с финансовата подкрепа на Министерство на културата и е част от Календара на културните събития на Столична община.

Гастролът на Chaplin Pianissimo в България е  част от "Световен театър в София"  и фестивала "Варненско лято".

Последни билети може да намерите тук:

София и Пловдив: https://www.eventim.bg/bg/bileti/koncert-spektakl-chaplin-pianissimo-plovdiv-dramatichen-teatr-golyama-scena-642321/event.html

Варна: https://www.eventim.bg/bg/artist/koncert-spektakl--chaplin-pianissimo-523/profile.html

Пловдив: https://dtp.bg/show/name-ncvjqp

Ключови думи: