Виенският симфоничен оркестър изправи на крака публиката в Пловдив

Виенският симфоничен оркестър изправи на крака публиката в Пловдив

Бис с Брамс

„Благодаря Ви, че ни доставихте малко щастие в тези тежки, смутни времена". С тези думи просълзена зрителка се обърна към Виенските симфоници и маестро Найден Тодоров след втория концерт на елитния оркестър в Античния театър, проведен на 10 септември 2022г.

„Бях тук на първия концерт и дойдох да ги чуя отново днес. Никога не съм предполагала, че ще мога да слушам този оркестър на живо" – поясни дамата, докато изчакваше реда си за автограф.

Два забележителни концерта с музика на Бетовен, Паганини, Панчо Владигеров и Дворжак предложи елитния оркестър на почитатели, дошли от цяла България в Античния театър в Пловдив. На сцената им партнираха двама пловдивчани: маестро Найден Тодоров и цигуларя, известен като „българския Паганини" Марио Хосен.

Виенските симфоници останаха очаровани от града и публиката, която бурно аплодира техните изпълнения. Ръководителят на симфониците Михаел Гюнтер сподели, че музикантите са впечатлени, както от процеса на работа с диригента и солиста, така и от крайния резултат.

Концертите, организирани от Сдружение „Тракия" в партньорство на Община Пловдив, предизвикаха интерес и сред много чуждестранни гости на града. Сред публиката се забелязаха и няколко политици, избрали да посетят събитието неофициално.

На екзалтираните меломани маестро Тодоров и музикантите благодариха с "Унгарски танц №5" от Йоханес Брамс и обещаха да се завърнат отново в България.

Ключови думи:
@