Веселина Кацарова обяви оттеглянето си от оперната сцена

Веселина Кацарова обяви оттеглянето си от оперната сцена

В Стара Загора

Веселина Кацарова обяви оттеглянето си от оперната сцена пред боготворящата я публика в родния град Стара Загора. На финала на юбилейната оперна гала голямата ни певица тя благодари на публиката и на своя град.

 

„Тази година се навършват 37 години на сцена, аз съм вече на 58 години. Казах си, че трябва да напусна сцената в момент, когато още мога да пея. Много е трудно, но мога да живея без сцената. Ще изпълня ангажиментите си за следващите 2 – 3 години, но се посвещавам на младите хора, които много обичам. Искам, когато остарея, да отида на опера и да слушам хубави гласове.“

 

Следваше бис с музиката на Хендел, до която сподели, че е имала огромния шанс на 16 години да се докосне на Залцбургския фестивал.

Директорът на операта Огнян Драганов със сълзи в очите и гласа ѝ благодари: „Тази малка думичка, която е в твоето сърце, в твоето обаяние и в теб като артист се нарича „любов“. С нея ти дари целия свят. Ние сме щастливи, че тази вечер сме заедно с теб. Смисълът на това, което правиш в своята кариера е да даваш светлина на музиката. Събрали сме се в този храм, откъдето ти си полетяла, за да дариш всички с тази любов. С любовта към музиката се прослави по целия свят, но ти прослави и нашия град. Музиката е вечна и ние живеем с нея.“ – благодари ѝ Огнян Драганов.

Ключови думи: