Великденският фестивал в Залцбург е готов с програмата си за 2024г.

Великденският фестивал в Залцбург е готов с програмата си за 2024г.

Нетребко, Кауфман и Папано ще представят "Джоконда" от Понкиели

В навечерието на тазгодишното издание, Великденският фестивал в Залцбург вече обяви планове за своята програма за 2024 г. Това ще бъде второто издание, ръководено от Николаус Бахлер. Програмата от музикални събития ще протече от 23 март до 2 април 2024 г.

Постоянният фестивален оркестър догодина ще бъде Националната академия "Санта Чечилия" в Рим под ръководството на Антонио Папано, който скоро напуска своя пост. Под негово ръководство ще бъде поставен спектакъла „Джоконда“ от Амилкаре Понкиели. В него оперните артисти Анна Нетребко и Йонас Кауфман ще направят двойния си дебют в главните роли. Новата продукция на това заглавие ще бъде режисирано от Оливър Миърс. Самият Папано ще дирижира и симфонична програма с произведения на Бокерини/Берио, Де Сабата и Респиги. Тя ще завърши под палката на тясно свързания с римската оркестрова формация маестро Якуб Хруша, който ще дирижира произведения на Берлиоз и Мартину.

Финалният щрих на тази програма ще бъде Реквием от Верди, а Папано ще дирижира вокалния квартет, съставен от Соня Йончева, Джудит Кутас, Йонас Кауфман и Микеле Пертузи. Планирани са и два песенни рецитала - единият с баритона Кристиан Герхаeр, а другият - със сопраното Лизe Давидсен заедно с тенора Фреди Де Томазо.

Тази година Великденският фестивал в Залцбург ще включва "Танхойзер" от Рихард Вагнер в съпровод на Гевандхаус оркестър Лайпциг под палката на Андрис Нелсонс, а дебют в главната роля ще направи тенора Йонас Кауфман.

Ключови думи:
@