Възпитаниците на проф. Марио Диаз от

Възпитаниците на проф. Марио Диаз от "Моцертеум" ще пеят на 16 септември, от 19:00 ч., в зала „България“

От 11 до 15 септември се обучават в Плевен и изнасят концерт

Плевенската филхармония ще е домакин на вокалния майсторски клас на проф. Марио Диаз и Вяра Шуперлиева – пиано, от Университета „Моцартеум“ в Залцбург, Австрия. Събитието ще се проведе за втора година и започва на 11 септември, като финалните концерти са на 15 септември, от 19:00 ч., в читалище „Съгласие 1869“ в Плевен и на 16 септември, от 19:00 ч., в зала „България“ в София. Изявите са с Плевенска филхармония под диригентството на Найден Тодоров, директор на Софийската филхармония, която също е партньор по проекта.

По време на майсторския клас ще присъстват директори и музикални ръководители на престижни професионални културни институти от страната и чужбина. Възрастовата граница за участниците е 35 години. Майсторският клас е достъпен за слушатели. Организатор на събитието е Сдружение „Артем“ с председател оперният певец Георги Султанов.

Проф. Марио Диаз е роден в Чили. Той преподава в „Моцартеум“ в Залцбург вече повече от десет години. Музикалните специалисти го определят като велик певец, интелигентен маестро и певец стратег. Проф. Марио Диаз e и координатор за връзките на университета с Източна Европа и Азия. Той води свое певческо студио в Залцбург в Австрия и руската столица Москва. Самият Марио Диаз е драматичен тенор с богат репертоар в певческата си кариера, която включва сцени по целия свят. До момента Плевенската филхармония е осъществила един майсторски клас с проф. Марио Диаз, като е придобила добър опит в организирането на такива събития.

Ключови думи:
@