Ученик на Карерас дебютира в

Ученик на Карерас дебютира в "Mamma Mia" на Софийската опера и балет

Росен Ненчев ще влезе в ролята на Сам

Росен Ненчев ще дебютира във вълнуващия мюзикъл "Mamma Mia" на Бени Андерсон и Бьорн Улвеус, който се играе на лятната сцена "Музи на водата" на езерото Панчарево от днес 9 август (сряда) до 27 август (неделя). Ученикът на Хосе Карерас ще влезе в ролята на Сам в спектаклите на Софийската опера и балет на 9, 10, 11, 12 и 26 август.

Завладяващите песни на "АББА" и либретото на Катрин Джонсън ще потопят публиката в невероятната история за гръцко лято, пламенна любов и един магичен остров, където изненадващите ситуации въвличат зрителите в комично-драматичния сюжет на спектакъла.

В брилянтната сценична версия на режисьора акад. Пламен Карталов участват Весела Делчева като Софи, Людмила Козарева и Еделина Кънева като Дона, a ролята на Сам си поделят трима изпълнители - Орлин Горанов, Владимир Михайлов и Росен Ненчев. Александър Георгиев e в ролята на Бил, Симеон Владов и Николай Павлов играят Хари, Яница Маслинкова и Елена Стоянова-Александрова се превъплъщават в Таня, Силвана Пръвчева и Деница Шопова са в ролята на Роузи. Радослав Владимиров и Георги Арсов играят Скай, Боян Арсов - Пепър, Георги Джанов е в ролята на Еди.

Акад. Пламен Карталов превръща песните на "АББА" в театър на ситуации и сцени, в които публиката не стои безучастно. Всичко се развива много динамично с рефлексии, които провокират зрителите да съпреживяват историята на героите. Артистите говорят, играят, пеят и танцуват с пълната си естественост и отдаденост, страст и професионализъм. Образите в решението на режисурата правят характерите им силни, емоционални и въздействащи.

Творчески екип:

Режисьор - акад.Пламен Карталов
Диригент - Светослав Лазаров
Сценография - Нела Стоянова
Музикален ръководител - Жорж Димитров
Музикална подготовка на ансамбъла - Виолета Димитрова
Костюми - Християна Михалева-Зорбалиева
Хореография - Риолина Топалова
Тонрежисьор - Владимир Владимиров
Художествено осветление - Емил Динков
Асистент-режисьор - Владимир Горчаков
Помощник-режисьори - Стефка Георгиева, Румяна Димитрова
Превод - Милена Боринова

Ключови думи: