Участвайте в 6-тия SOFIA OPEN DANCE FESTIVAL-KIDS 2022!
Снимка: Сдружение Изкуството на танца

Участвайте в 6-тия SOFIA OPEN DANCE FESTIVAL-KIDS 2022!

Запишете се до 27 май 2022г.!

Чуйте повече в интервюто на Георги Митов-Геми с Анелия Серафимова- Тодорова - организатор от импресарска къща и танцова организация “Изкуството на танца" ЕООД, разположено в звуковия файл под главната снимка!

Предстои 6-тото издание на SOFIA OPEN DANCE FESTIVAL- KIDS 2022, което се провежда тази година с подкрепата на Национален фонд „Култура“.

Фестивалът ще се състои на 4 юни (събота) 2022г в зала „Арена Армеец“ - Тренировъчна зала. За първи път входът за публиката ще бъде свободен.

SOFIA OPEN DANCE FESTIVAL-KIDS е отворен фестивал с конкурсен характер, в който децата ще могат да демонстрират своите умения и способности в различни видове танци – класически и модерен танц, характерни и спортни и ориенталски танци, танцово шоу, мюзикъл -танцов театър, салса, мажоретки, акро-денс, пол- денс, хип-хоп и български народни танци. Надпреварата е предназначена за аматьори и професионалисти, а възрастовите групи са четири – до 8-годишна възраст, до 14г., до 16г., над 18г., като са съобразени с отделните танцови стилове. Те могат да се записват индивидуално като солисти, дуети и формации. Крайният срок е 27 май 2022г.

Журито ще бъде в състав: Светлин Ивелинов /класически танц/, Теодора Стефанова /модерен танц/, Александър Мутафчийски /мюзикъл- танцов театър/, Борислав Мутафчийски /български народни танци/, Николай Несторов /български народни танци/, Виолета Петрова-Тапиа /акро-танц и танцово шоу/, Марийола Спасова /мажоретки/, Уарда /Ориенталски танци/, Ивайла Гергова и Владислава Кацарова /хип-хоп/.

В края на фестивала ще има демонстрации от избрани танци и ще бъдат връчени специалните награди: Купата на кмета на Столична община, район „Слатина" г-н Георги Илиев, Специална награда- плакет за "Новосъздадено танцово произведение" от Съюза на българските музикални и танцови дейци (СБМТД) и  "ЗЛАTНА РОЗА" - за най-добрите 2 танца, взели участие във фестивалната програма от всички танцовите стилове. 

Прочетете повече информация и се запишете – чрез сайта www.artantsa.com, във фейсбук https://www.facebook.com/SofiaOpenDanceFestivalKids и електронната поща: [email protected]

„Важното е всички да са заедно в залата и да танцуват. Искаме да подадем ръка на всички танцови стилове, да съберем децата в залите и те помежду си да могат да виждат постиженията и развитието и на друг вид танци“, заяви в ефира на Classic FM Radio дългогодишният хореограф, международен съдия и преподавател Анелия Серафимова- Тодорова - организатор от импресарска къща и танцова организация “Изкуството на танца" ЕООД. По думите й, „повечето танцови фестивали са в конкретни стилове. Ние ги обединяваме по тази причина- за да може детето, което играе хип-хоп да види, че и българските народни танци са хубави, а това, което се занимава с класически танц ще види, че мюзикълът е не по-малко ценно и интересно“. Според нея, „всеки един участник при нас по някакъв начин е получил реализацията си и е продължил с професионални ангажименти“.

SOFIA OPEN DANCE FESTIVAL-KIDS 2022 се провежда с медийната подкрепа на Classic FM Radio и Jazz FM Radio, както и телевизия "БЪЛГАРЕ".

Ключови думи: