Тревър Пинок поема диригентски пост в Токио

Тревър Пинок поема диригентски пост в Токио

Британският маестро

Камерният оркестър на Токийската концертна зала Киой (KCO) обяви назначаването на 74 -годишния Тревър Пинок за трети главен диригент, който ще замени Райнер Хонек. Той ще поеме новата си роля в Kioi Hall Tokyo през април 2022 г. за срок от 3 години.

Пинок е известен със своята работа с ансамбъл The English Concert, чийто изпълнения на творби от епохата на барока и класицизма ръководи повече от 30 години. Той е бивш артистичен директор на Оркестъра на Националния център за изкуствата на Канада и основател на The Classical Band в Ню Йорк.

След като през 2003 г. напусна The English Concert, британският маестро продължава диригентската си кариера, като се изявява с големи оркестри и оперни трупи по целия свят.

За да отбележи 20 -годишнината от основаването на бившата компания Nippon Steel през 1990 г., която днес е прераснала в корпорация, концертната зала Киой  е построена и открита в кратък срок- през 1995г., като част от благотворителната дейност на бизнес организацията. Концертният комплекс Киой съдържа две зали: Kioi Hall, подходящ за класическа камерна музика и Kioi Small Hall, която е предназначена за японска традиционна музика. Тъй като и двете зали са внимателно проектирани и с най -високо качество, те печелят висока репутация сред музикантите и публиката в Япония и чужбина. Камерният оркестър на Токийската концертна зала Киой е разработил свой отличителен звук, като изпълнява 5 различни програми всяка година в абонаментния си цикъл с по 2 изпълнения във всяка програма. Оркестърът е изнасял концерти в Европа (2000г., 2005г.), Южна Корея (2009г., 2010г.) и САЩ (2012г.). Впоследствие участва в редица фестивали, сред които Music Festival Argerich’s Meeting Point и Spring Festival –Tokyo.

Ключови думи: