На 18 май фламенко проектът “Tocan-Do-s” покорява София в рамките на

На 18 май фламенко проектът “Tocan-Do-s” покорява София в рамките на "Камералия"

Заповядайте от 20.00ч. в Sofia Live Club в подлеза на НДК

Авторският проект на пианиста Пабло Малдонадо, озаглавен “Tocan-Do-s”, ще бъде представен на 18 май от 20.00ч. в Sofia Live Club /в подлеза на НДК/ в рамките на фестивала "Камералия". Концертът се осъществява с подкрепата на Институт Сервантес-София. Медийни партньори на събитието са Classic FM и Jazz FM. Билети - в мрежата на Eventim, на касата на зала "България" и на място един час преди концерта.

В последните години не малко пианисти навлизат във фламенкото, но Пабло Малдонадо се отличава от тях с дълбочината и интелигентността, с които свързва традиционното със съвременното в този музикален жанр. Той е ярък пример на музикант със “смесена кръв”, носещ в своите корени фламенкото, но получил класическо образование като пианист в родния си град Гранада. Тези разнородни таланти му позволяват да обособи свой оригинален фламенко стил.

В своя авторски проект “Tocan-Do-s”, Пабло Малдонадо намира нови цветове за музиката си, присъединявайки към пианото виртуозната перкусия на Панчо Браняс. Едно изключително дуо, което не само свири на своите инструменти, но допълнително използва изразни средства като гласа и други ефекти, с които подсилва духовната връзка на двамата артисти с универсалното фламенко. В творбите на Пабло Малдонадо се възвръща текстът, така важен за фламенкото, “който в настоящето смутно време е някак си онемял”, по думите на артиста.

Снимка: PRM PRODUCCIONES

В проекта не липсва и присъствието на танца, с пламенната “байлаора” Соня Франко, която се присъединява към двамата музиканти и подсилва автентичността на фламенко стила, който те изпълняват.

Ключови думи: