Тази събота НУИ “Добри Христов” отваря вратите за бъдещите ученици

Тази събота НУИ “Добри Христов” отваря вратите за бъдещите ученици

На 14 януари 2023г.

Чуйте повече от интервюто на Георги Митов с Румяна Петрова- директор на НУИ "Добри Христов"- Варна, разположено в звуковия файл под главната снимка!
 
Елитното училище по изкуствата ще покаже на бъдещите първокласници и техните родители всичко, което трябва да знаят за приема. Необходимо е предварително записване.
Традиционно посрещан със силен интерес от талантливите деца и техните амбициозни родители, Денят на отворени врати на едно от най-авторитетните в България национални училища по изкуствата - НУИ “Добри Христов” - Варна, ще се проведе тази събота, 14 януари 2023г.

Точно в 10:00 ч. учебно заведение ще приеме като свои очаквани гости - всички деца, които искат да кандидатстват за първи клас за учебната 2023-2024 г., и техните родители.
Преподавателите ще предложат интерактивни демонстрации на специалностите, които се изучават от първи клас. Желаещите да кандидатстват и техните родители ще могат да се запознаят и с елементите на приемните изпити за различните специалности. Ще бъде представен и графикът на дейностите в кампанията за прием, която ще се проведе през месец април. 
 
Отделните специалности в НУИ “Добри Христов” имат свои специфики при представянето. За музикалните специалности, например, кандидатите и техните придружители ще могат да посетят зали за демонстрация на изпита по солфеж от 10:00 ч, а от 11:00 ч. Демонстрации ще предлагат многобройните кабинети по различни инструменти. Там родителите ще могат да се запознаят с преподавателите, а децата ще имат най-харесваната от тях възможност - да опитат да посвирят на предпочитан музикален инструмент.
 
За специалност “Класически танц” демонстрацията ще започне в 10:00 ч. Важна подробност за семействата е, че трябва да подготвят за децата си цвички и удобно спортно облекло за демонстрациите в балетните зали.
 
Учителите и ръководството на училището очакват с нетърпение да се запознаят с най-младите таланти на Варна.
Ключови думи: