Търсите ли реализация? Държавна опера Варна организира 3 конкурса

Търсите ли реализация? Държавна опера Варна организира 3 конкурса

Творчески предизвикателства

Театрално-музикален продуцентски център Варна – Държавна опера Варна отправя творчески предизвикателства към млади артисти за участие в продукции на институцията. В близко време ще се проведат обявените 3 конкурса – за оркестранти, балетни артисти и млади диригенти.

Конкурс за оркестранти на Държавна опера Варна

Броени дни остават до конкурса за оркестранти, обявен от Държавна опера Варна, който ще се проведе на Основна сцена на ТМПЦ на 2 и 3 октомври от 16:00 часа. Подробна информация за свободните позиции, изискванията към подготовката и условията за кандидатстване можете да намерите тук:

https://www.operavarna.com/index.php/bg/novini/konkursi-obiavi/3318-konkur-za-orkestranti-2023-october

Кастинг за балетни артисти на Държавна опера Варна

Изтъкнатият балетист и главен хореограф на Варненска опера, Сергей Бобров, кани нови балетисти за предстоящите гастроли в Гърция, Италия, Кипър и Великобритания. На балета предстои и работа по нова голяма постановка – „Катарина, или Дъщерята на разбойника“ на Жул Перо. Премиерата на спектакъла ще бъде на 28 юни 2024 г. на сцената на варненския Летен театър. Кастингът ще се проведе на 7 и 8 октомври от 10 часа.

https://www.operavarna.com/index.php/bg/novini/konkursi-obiavi/3384-kasting-za-baletni-artisti

Първи международен конкурс за млади диригенти „Маестро Борислав Иванов“ – Варна 2023

Първият международен конкурс за млади диригенти „Маестро Борислав Иванов“ ще се проведе във Варна, България от 30 октомври до 2 ноември 2023 г. с участието на солисти и оркестър на Държавна опера Варна.

https://ivanovcompetition.operavarna.com/

Ключови думи:
@