Запознайте се със Светлозар Димитров, който задава ритъма в Дворцовия оркестър на Шьонбрун – Виена!

Запознайте се със Светлозар Димитров, който задава ритъма в Дворцовия оркестър на Шьонбрун – Виена!

Музикантът е роден в Горна Оряховица

Част от престижния Оркестър на Двореца "Шьонбрун" е и Светлозар Димитров. Музикантът е роден в Горна Оряховица, но завършва средното си образование в НУМСИ "Христина Морфова"- Стара Загора. "Трябваше да се занимавам с ударни, тъй като се разболях от жълтеница. Не можех да наваксам пропуснатите уроци по пиано, а моите съученици бяха напреднали с материала", припомни Димитров в ефира Classic FM Radio. Насоката към ударните инструменти получава от майка му.

Вече 30 години Светлозар Димитров живее в австрийската столица. Той свири на различни видове ударни инструменти за Дворцовия оркестър на "Шьонбрун". Попада в състава, когато е поканен да замества колега. "Годината беше 1996г., когато се провеждаше Европейското първенство по футбол. Тъкмо бях се подготвил да гледам важен мач, когато ми се обадиха с предложението", разкрива музикантът.

Как той сбъдва мечтата си да свири в Оркестър на Двореца "Шьонбрун" и кое е общото между всички оркестранти в състава, ще научите от интервюто на Георги Митов-Геми със Светлозар Димитров, разположено в звуковия файл под главната снимка.

Ключови думи:
@