Стачка в Ковънт Гардън

Стачка в Ковънт Гардън

Почти 90% (89,87% от 92,94% от работната сила) от членовете, съставляващи оркестъра на Кралската опера - Лондон, гласуваха в подкрепа на стачкуването по време на ангажиментите си през следващите шест месеца.

Причината е отказът на борда да се върне към изплащането на заплатите в Ковънт Гардън преди пандемията Covid-19, които бяха намалени с 10%. В съчетание с високата инфлация в Обединеното кралство, комитетът на музикантите изчислява, че икономиката му е намалена с 23%. В публично изявление те обясняват:

„Музикантите разбират, че има натиск върху ръководството на Кралската опера - Лондон поради съкращенията на финансирането, наложени от Съвета по изкуствата в Англия, и необходимостта от изплащане на бизнес заеми, свързани с коронавируса, към правителството. Ние разбираме, че средствата не са налични незабавно за значително увеличаване на офертата за заплати, но след като изиграхме своята роля в подпомагането на компанията през пандемията, бихме искали да видим конкретен ангажимент да върнем заплатите си обратно на нивата преди Covid.“

Ключови думи: