Спешно оперираха диригентът Майкъл Тилсън Томас

Спешно оперираха диригентът Майкъл Тилсън Томас

Отстраниха тумор в мозъка

Диригентът Майкъл Тилсън Томас съобщи в социалните мрежи, че спешно е опериран от мозъчен тумор. Хирургическата интервенция е проведена в Медицинския център - Сан Франциско към Калифорнийския университет. През следващите няколко месеца Тилсън Томас, който вече е у дома,  ще трябва да се подложи на продължителна терапия. Поради това, американският диригент е ограничил публичните си изяви до края на октомври и планира да се върне на сцената през ноември 2021г.

76-годишният маестро определи операцията като успешна. „Дълбоко съжалявам за пропуснатите проекти, които дълго очаквах“, коментира той. Музикантът трябваше да отмени участието си от концерт с Националния симфоничен оркестър, планиран през септември 2021г. за отбелязване на 50-тата годишнина на Кенеди център, както и изявите си с New World Symphony /“Симфонията на Новия свят“/, на който е основател и музикален директор, а също и със  Симфоничния оркестър на Индианаполис и Чикагския симфоничен оркестър.

Майкъл Тилсън Томас е почетен диригент на Симфоничния оркестър на Сан Франциско и Лондонския симфоничен оркестър. В миналото е бил диригент на Филхармонията на Бъфало (1971-1979) и главен гост-диригент на Филхармоничния оркестър на Лос Анджелис (1981-1985). През 2009 г. изтъкнатият маестро е награден с Медал за изкуства, присъден от Конгреса на САЩ.

Ключови думи:
@