Сопраното и актриса Тамара Ангеловска:
Снимка: Личен архив на Тамара Ангеловска

Сопраното и актриса Тамара Ангеловска: "Музиката ми е като съпруг, а театърът- като любовник"

На 16 февруари от 19.30ч. в музей "Борис Христов" - София

Тамара Ангеловска е завършила оперно пеене и магистърска степен по „Театрално изкуство“ в Нов български университет. На 16 февруари от 19.30ч. в уютната зала на музей "Борис Христов" в София младото сопрано ще представи пъстър репертоар с колегите си Теодора Маркова - сопран, Божидар Пенев - баритон, контратенор, Теодор Иванов - тенор, а клавирният съпровод ще бъде на Марио Йоцов.
 
В концерта ще прозвучат оперни арии и песни от Георг Фридрих Хендел , Волфганг Амадеус Моцарт, Джакомо Пучини, Модест Мусоргски, Франческо Паоло Тости, Енио Мориконе, Агустин Лара, Ролф Льовланд, Парашкев Хаджиев, Людмила Прокопова.
 
 
Тамара Ангеловска играе в престижни театри в Европа и по света. Страстта й към класическата музика е вдъхновение от детството й, когато майка й слуша записи на арии от Пучини, Верди и Доницети. Днес тази страст превръща Тамара Ангеловска в успешен артист на музикалната и театралната сцена. "Музиката ми е като съпруг, а театърът- като любовник", сподели пред Classic FM младото дарование. Въпреки че се е превъплъщавала в различни образи, Ангеловска смята, че в реалния живот се доближава до образа на Церлина от операта "Дон Жуан" на Моцарт. По думите й, младите оперни изпълнители имат мисията да запознават своите връстници с този вид пеене. В театъра е силно привлечена от текстовете на Чудомир. Тя твърди, че не ги е познавала до този момент и е впечатлена колко актуално звучат и днес. Следващата й изява на българска сцена ще бъде на 5 март със Симфониета Враца във Военния клуб в София, а на 7 март - във Враца. 
 
Чуйте повече от интервюто на Георги Митов-Геми с Тамара Ангеловска, разположено в звуковия файл под главната снимка!
Ключови думи: