Соня Йончева открива сезона „Съкровени гласове“ в зала „България“ на 27 октомври

Соня Йончева открива сезона „Съкровени гласове“ в зала „България“ на 27 октомври

Заедно с известния тенор Исмаел Жорди представят „Испански страсти“ в София

Чуйте повече от интервюто на Георги Митов-Геми със Соня Йончева, разположено в звуковия файл!

Соня Йончева се завръща с концерт в София на 27 октомври, за да даде лично началото на сезона „Съкровени гласове“ в зала „България“.

Музикалният сезон, включващ световни изпълнители като Фреди де Томазо, Якуб Орлински, Фатма Саид, Елза Драйзиг и Клементин Марген, трябваше да бъде открит от бившия партньор на Ана Нетребко Ервин Шрот. За съжаление той е възпрепятстван да покаже пред българската публика програмата си с танго. Сезонът се организира от компанията на Йончева SY11 Events.

Билети ще откриете в мрежата на Ивентим . Закупилите билети за концерта на Шрот важат без заверка за концерта на Соня Йончева на 27 октомври. Желаещите да върнат закупените билети за концерта на Ервин Шрот могат да го направят в „Ивентим“. 

След триумфа в Япония и Аржентина, световноизвестното българско сопрано ще изнесе концерта „Испански страсти“ с изявения испански тенор Исмаел Жорди и пианиста Рубен Фернандес Агире. Репертоарът включва испански сарсуели. Музикалният жанр е популярен както в Испания, така и в Куба и Мексико. Музиката е вдъхновена от характерния местен фолклор. Соня Йончева изпълни на бис сарсуели с Пласидо Доминго на концерта „Гала в София“ преди няколко години, след което изнесе поредица от много успешни концерти в Испания именно със сарсуели.

Испанският тенор Исмаел Жорди е роден град Хѐрес де ла Фронтѐра и учи в престижната музикална академия Escuela Superior de Música Reina Sofía, разположена в сърцето на Мадрид, където става ученик на прочутия испански тенор Алфредо Краус. Жорди дебютира с първата си оперна роля в своя роден град в Teatro Villamarta, където изпълнява ролята на Ернесто от операта Дон Паскуале на Доницети. След това следват гастроли в редица престижни театри в Европа, Канада, Съединените щати, Япония, Корея. Сред коронните му превъплъщения са тези в оперните произведения „Фалстаф“, „Любовен еликсир“, „Севилският бръснар“, „Травиата“, „Риголето“, „Евгений Онегин“, „Кавалерът на розата“ и много други.

Ключови думи: