Соня Йончева и Найден Тодоров превземат публиката в Театър “Лисеу” в Барселона

Соня Йончева и Найден Тодоров превземат публиката в Театър “Лисеу” в Барселона

Български триумф в Испания

На 30 април 2022г. българската оперна прима Соня Йончева ще изнесе рецитал в Гран театре дел Лисеу в Барселона. Тя е избрала да поднесе на публиката арии от оперни шедьоври на Верди и Пучини. Сред тях са “Toi qui sus le néant des grandeurs de ce monde” (“Дон Карлос”), “In quelle trine morbide” (“Манон Леско”), “Pace, pace, mio Dio” (“Силата на съдбата”), “Vissi d'arte” (“Тоска”), "Se come voi piccina io fossi" (“Вилиси”) и "Un bel dì vedremo" (“Мадам Бътерфлай”).

 

Съпроводът ще бъде на Симфоничния оркестър на Лисеу, който ще дирижира маестро Найден Тодоров. За начало на вечерта диригентът е избрал да прозвучи Увертюрата към операта “Набуко” от Верди. Публиката ще чуе и Увертюрата към операта “Силата на съдбата” от Верди, както и “Интермецо” от операта “Мадам Бътерфлай” от Пучини.

 

От театър “Лисеу” припомнят, че през 2007г. Соня Йончева бе поканена от Уилям Кристи в проекта “Le Jardin des Voix”. Впоследствие сопраното участва в операта “Коронацията на Попея” по време на Залцбургския фестивал при огромен успех. Покоряването на конкурса “Опералия”, организиран от Пласидо Доминго”, отваря вратите й към най-големите оперни театри в света като Метрополитън опера- Ню Йорк, Миланския оперен театър “Ла Скала” и Парижката опера. “Нейният прекрасен глас е изпълнен с много цветове, което й дава възможност да изиграе по-плътни образи като Мими, Тоска, Дездемона, Елизабета или Луиза Милер”, се посочва в съобщението на “Лисеу”.

Ключови думи: