Добромир Момеков - от операта

Добромир Момеков - от операта "Дон Жуан" до мюзикъла "Целуни ме Кейт"

Премиерата в Музикалния театър предстои през ноември

Чуйте цялото интервю на Георги Митов-Геми с Добромир Момеков, разположено в звуковия файл под главната снимка!
 
Добромир Момеков е гласът, който внушава. В това се убеди варненската публика през миналата седмица, тъй като имаше възможността да се наслади на премиерния спектакъл „Дон Жуан". Постановката на Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов"- гр. Велико Търново бе изиграна на сцената на Държавна опера-Варна, като ценителите оцениха по достойнство с шумни овации изпълнението на Момеков и целият прекрасен състав с международно участие. 
 
Талантливият певец  разгърна за пореден път своето великолепие с белкантовия си тъмен глас, прекрасно поднесен в Моцартовия шедьовър. Момеков постигна симбиозата на драматичен артист и великолепен оперен баритон, успявайки с лекота да внуши цялостният образ на Дон Жуан. Тази изключително трудна, многопластова роля на пресметлив прелъстител и страстен любовник, отдал сърцето си само на един единствен човек- себе си, поставя кариерата на Добромир Момеков на едно много високо ниво в оперните среди не само в България, но и на международната сцена. Неговият наситен оттенък на гласа и добрият му външен вид владееха сцената до съвършенство и той превърна блестящо своя герой в невероятно ярка персона, която направи почти правдоподобни множеството, често невероятни съблазнявания. 
 
Прекрасните идеи на режисьора Петко Бонев представляват класически и в същото време осъвременен прочит на оперно заглавие, което публиката оцени подобаващо. Георги Патриков беше безкомпромисен във воденето на оркестъра и изграждането на перфектна Моцартова фраза.
 
Добромир Момеков е познат с превъплъщенията си в образите на Марсел в „Бохеми" и Барон Скарпия в „Тоска", а също и Джани Скики в едноименната опера на Пучини, Граф ди Луна в „Трубадур", както и Риголето в едноименната опера на Джузепе Верди, Белкоре в „Любовен еликсир" от Доницети, Ескамилио в „Кармен" от Бизе, Владимир Расате в  „ЛЕТО 893" от Парашкев Хаджиев, Ренато в  „Бал с маски" и Амонастро в „Аида" от Верди и още много други.
 
Пред Classic FM Добромир Момеков  предстоящата премиера на "Целуни ме, Кейт" в Музикалния театър в София. Спектакълът ще се играе на 18 ноември 2023г. Повече подробности ще откриете в интервюто в началото на публикацията!
Ключови думи: