Синът на Чарли Чаплин с изненада към българската публика

Синът на Чарли Чаплин с изненада към българската публика

Пускат допълнителни билети за Chaplin Pianissimo в София и Пловдив

Юджийн Чаплин, петото дете на Чарли Чаплин готви специална изненада за българската публика, съобщават организаторите.

Той ще сподели за първи път три неразказани истории с баща си на 10 юни в зала „България", на 12 юни в Драматичен театър , Пловдив и на 15 юни във Фестивалния комплекс във Варна.

Снимка: UPI/ Archives of Roy Export Co. Ltd. Charlie Chaplin™ © Bubbles Incorporated SA

Юджийн Чаплин ще се срещне и с част от публиката след спектаклите в София и Пловдив.

Зрителите, закупили по-висок клас билети ще имат и личен подарък от Чаплин – син.

Юджийн Чаплин дълги години работи в звукозаписното студио в казиното в Монтрьо, където записват свои албуми групи като Куийн и Ролинг Стоунс, участва в записите на Дейвид Боуи.

„Работата със световни музиканти беше сбъдната мечта за мен. Когато бях млад мечтаех не за артистична кариера в киното, а да бъда музикант. Попадайки в звукозаписното студио донякъде успях да усетя тръпката по създаването на музика"споделя Юджийн Чаплин.

Той си спомня, че като малко момче прекарвал часове в хола на семейната къща във Веве, слушайки как баща му създава музиката за бъдещия си филм.

За разлика от своите братя и сестри, той остава свързан с наследството на своя баща като продуцира документален филм за Чарли Чаплин и по негова идея се реализира концерта -спектакъл Chaplin Pianissimo.

Създадох Chaplin Pianissimo в знак на благодарност за музиката, която баща ми ни остави, за любовта, която събуди у нас. Този концерт – спектакъл е обяснение в любов към музиката", споделя Юджийн Чаплин, който пристига в България със световноизвестните пианисти, композитора Жан-Паскал Бентюс и професора от консерваторията De Musique de Paris – Силвен Моризе. 

Те ще се срещнат със студенти и ученици по пиано на проф. Елена Дикова.

Този проект е реализиран с финансовата подкрепа на Министерство на културата. 

Поради големия интерес към Chaplin Pianissimo се пускат допълнителни билети за 10 юни в София на цени от 35 и от 50 лв., и за 12 юни в Пловдив на цени от 20 лв.

https://www.eventim.bg/bg/bileti/koncert-spektakl-chaplin-pianissimo-plovdiv-dramatichen-teatr-golyama-scena-642321/event.html

https://dtp.bg/show/name-ncvjqp

Ключови думи: