Христо Павлов:

Христо Павлов: "Симфониета Враца ще гостува на МФ „Софийски музикални седмици“ с нов концертен роял"

На 17 юни от 19.00ч. в зала "България"

Чуйте повече от интервюто на Георги Митов -Геми с директора на Симфониета-Враца маестро Христо Павлов, разположено в звуковия файл под главната снимка!
 
 
Симфониета -Враца ще гостува на 55-тото издание на Международния фестивал „Софийски музикални седмици“. Първият концерт в афиша е на 17 юни от 19.00ч. в зала "България".
Солисти ще бъдат  Атанас Кръстев (виолончело), Вълчан Вълчанов (обой), Симеон Гошев (пиано), Петър Македонски (тромпет), а диригент: Христо Павлов.
 
В програмата очаквайте творби от Ф. Павлов – Концерт за обой и оркестър; В. Стоянов – Концерт за виолончело и оркестър; Й. Гошев - Рапсодия за пиано и оркестър и 
В. Казанджиев - Концерт за тромпет и оркестър;
 
Билети на касата на зала "България" и в мрежата на Ивентим
 
Концертът ще бъде представен и на 14 юни от 19.00ч. във Враца. За първи път в града пристига нов концертен роял „Bösendorfer” 280VC Concert Grand, специално за изпълнението на Симеон Гошев на премиерната за Враца “Рапсодия за пиано и оркестър” от именития български композитор Йордан Гошев. След Враца, на 17 юни роялът ще бъде доставен и в зала „България“. Припомняме ви, че пианистът Симеон Гошев, който развива кариерата си във Виена е представителен изпълнител на пианата „Бьозендорфер“ от 2021г.
Ключови думи: