С рокля на Ели Сааб ще излезе пред българската публика младата класическа звезда Камий Тома

С рокля на Ели Сааб ще излезе пред българската публика младата класическа звезда Камий Тома

Виртуозната виолончелистка изгледа ревюто на ливанския топ дизайнер в Париж в компанията на Моника Белучи и Ева Лонгория

Чуйте повече от интервюто на Георги Митов с виолончелистката Камий Тома в превод на Ангелина Александрова, разположено в звуковия файл под главната снимка!

Дни преди да кацне в София за концерта си с Националния оркестър и маестро Найден Тодоров, младата класическа звезда Камий Тома беше специален гост на шоуто на Elie Saab - Spring/Summer 2023 на Парижката седмица на модата.

Красивата французойка изгледа ревюто от първия ред в компанията на Моника Белучи, Ева Лонгория, Сара Рафърти и бразилския модел Изабели Монтана. Малко преди ревюто Камий имаше възможност да пробва няколко тоалета на любимия дизайнер на Холивуд и избра роклята, с която ще блесне на концерта си в София на 6 октомври, когато ще представи прочутия Концерт за виолончело на Дворжак. Французойката не се стърпя и показа тоалета в социалните мрежи.

Диригент на концерта в София е маестро Найден Тодоров, с когото Камий ще свири за трети път. Първата им среща беше през 2018 в Германия, след което тя прие с ентусиазъм поканата на Маестрото и дойде в София в разгара на пандемията.

Парижанката пристига със своето легендарно виолончело „Feuermann", създадено от Антонио Страдивари през 1730 г. Нейната виталност и изключителна чувствителност на музикант, съчетани с прецизна техника и слънчева усмивка, я превръщат в мечтан партньор за някои от най-големите оркестри и диригенти. Само за няколко години тя придоби статут на суперзвезда и се нарежда сред най-големите имена на класическата музика днес.

По време на първия локдаун Камий свири от покривите на Париж за своите съграждани, а клиповете в социалните мрежи я направиха звезда и сред най-младите. По-късно прави стилна поредица от изпълнения в най-красивите музеи на френската столица за престижния лейбъл „Дойче Грамофон".

Билети за концерта са налични на касата на зала „България" и в Ивентим.

Ключови думи: