Проследете как русенските хористи ще пеят с Бочели днес в Саудитска Арабия!

Проследете как русенските хористи ще пеят с Бочели днес в Саудитска Арабия!

Събитието ще се проведе в концертната зала „Марая“

Хорът на Русенската опера и хор „ Дунавски звуци“ ще вземат участие в 90-минутния концерт на световноизвестния италиански тенор Андреа Бочели, който ще се състои в последното архитектурно чудо на Саудитска Арабия - концертната зала „Марая“. Тя е обявена от световните рекорди на Гинес за най-голямата сграда в света с огледална фасада и демонстрира ефект на мираж.

Двете хорови обединения – на операта и при читалище „Ангел Кънчев“, водени от диригента Стелияна Димитрова-Хернани, ще изпълнят в първата част Наздравиците от оперите „Травиата“ и „Селска чест“. Във втората част ще звучат италиански канцонети с участието на русенските певци.

Билетите за концерта в първокласния оазис на Саудитска Арабия са скъпи, като цената достига приблизтелно от 1200 до 1700 лв. Концертът ще се излъчва онлайн в YouTube, където може да се проследи безплатно. Излъчването предстои в петък, 27 януари от 19:30 ч. българско време на следния линк: 

https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=_56XzyVV_P8&feature=youtu.be&fbclid=IwAR0NsY57tFOrvqSo1nwNxCMiBAv20P11P7j_TjQ9mQNtetI0vPN8ifmdbJs

Ключови думи:
@