Рикардо Мути започва европейско турне с Чикагския симфоничен оркестър

Рикардо Мути започва европейско турне с Чикагския симфоничен оркестър

Ангажиментите на 82-годишният диригент стават многобройни

Ангажиментите за Рикардо Мути се трупат. След като беше обявено, че ще той бъде диригент на Новогодишният концерт на Виенската филхармония през 2025 г., италианският маестро подготвя куфарите си за ново, осмо поредно европейско турне с Чикагския симфоничен оркестър (CSO). Той бе избран пожизнено за Почетен диригент на американския оркестър, след като в продължение на 13 години бе негов музикален директор.

Европейското турне на CSO през 2024 г. ще включва 14 концерта в седем държави и ще се проведе от 11 до 29 януари. Дворецът на изящните изкуства в Брюксел ще бъде първата спирка от пътуването с програма, която включва „Триумфът на октагона“ на Филип Глас, „Италианската“ симфония № 4 на Менделсон и Петата симфния на Прокофиев.

Концертното турне ще продължи с изпълнения във Филхармониите в Париж (13 януари), Есен (14 януари), Люксембург (15 и 16 януари) и Кьолн (20 януари), както и в Alte Oper във Франкфурт (18 и 19 януари), Музикферайн Виена (22 и 23 януари), Националната концертна зала в Будапеща (24нуари), за да завърши със спирка в Auditorium Lingotto в Торино (26 януари), концерт в Миланския оперен театър "Ла Скала", където Мути беше музикален директор от 1986 г. до 2005 г. (27 януари) и концерт в Оперния театър в Рим (29 януари).

Ключови думи: