Радио Classic FМ с нова програмна схема и ново радиоприложение

Радио Classic FМ с нова програмна схема и ново радиоприложение

Първото радио за класическа музика в България се излъчва вече в дигитална среда

Радио Classic FM вече има нова програмна схема, която почитателите на класическата музика могат да следят удобно онлайн от сайта на радиото, както и през новото радиоприложение Radiomate, достъпно напълно безплатно за устройства с Android и iOS. Новата мобилна платформа, с която слушателите могат да се наслаждават на любимата си музика от всяка точка на страната, е продължение на усилията на радиото да бъде близо до почитателите на класическа музика.

От 2023 година първото радио за класическа музика в България минава изцяло дигитално, като продължава да излъчва висококачествена музикална селекция, която се подготвя от дългогодишния програмен директор на Classic FM Николай Илиевски. В новата програмна схема слушателите на радиото ще могат да намерят и своето любимо предаване „Сутрешно кафе с Геми”, което вече ще се излъчва от 9 до 10:30 ч. всеки делничен ден. В него емблематичният водещ Георги Митов – Геми среща слушателите с някои от най-големите имена в класическата музика, като предаването продължава да предоставя актуална информация за трафика, времето, бизнеса, образованието, културата и обществото.

В програмата на Classic FM аудиторията ще може да се потопи в света на класическата музика с концерти на едни от най-известните изпълнители чрез предаването „Обеден концерт“. От 14 до 17 ч. слушателите ще могат да се насладя на следобеда с емблематични произведения от оркестровата и камерна музика в „Следобедът по Classic FM”.

Новото предаване „Classic FM Матине“ ще задава добро настроение от 7 до 9 ч. сутринта, чрез селекция от зареждаща музика. Екипът на радиото е подготвило и перфектният саундтрак за края на работния ден с „Classic Relax” от 18 до 19 ч.

Класическата музика винаги е била важен елемент от програмното съдържание на bTV Radio Group, затова и групата ще работи в посока развиване на бранда. Екипът вярва, че Classic FM не е просто радиостанция, а кауза за съхраняване, популяризиране и развиване на класическата музика в България. Скоро радиото да предложим нови възможности за достъп до съдържанието си, както и атрактивни партньорски предложения.

Ключови думи: