Приказката за „Пепеляшка“  оживява в едноименния мюзикъл, поднесен от
Снимка: Бон-Бон

Приказката за „Пепеляшка“ оживява в едноименния мюзикъл, поднесен от "Бон-Бон"

На 7 август (събота) от 20ч. Sofia Summer Fest (зад Музея "Земята и хората")

Чуйте интервюто на Георги Митов-Геми с основателката на вокална формация "Бон-Бон" Рози Караславова, разположено в звуковия файл под снимката!

На 7 август (събота) от 20.00ч. жителите и гостите на София ще се насладят на мюзикъла „Пепеляшка“ в изпълнение на талантливите деца-актьори от Бон-Бон. Любимата на малки и големи приказка ще оживее в нова форма, за да покаже на децата колко голяма е силата на изкуството, да чувстват и преживяват света по един по-дълбок и красив начин.  Събитието е част от фестивала Sofia Summer Fest, чиято сцена е разположена зад Музея "Земята и хората" в столицата.

Цветна феерия, наситена с много смях, прекрасна оригинална музика и танци, качествени звук и осветление, обещават създателите на спектакъла „Бон-Бон мюзик“. Над 50 малки актьори от различни възрасти ще разказват на публиката забавни истории, вдъхновени от музиката на Борислава Танева, аранжирана и  оркестрирана от Румен Бояджиев-син, програмирана от Виктор Стоянов и украсена от богати вокални аранжименти на Яна Балева и Елизабет Нешева в “LaTiDA” records.  Мюзикълът ще бъде под вълшебния съпровод на ClassicArt String Quartet и Зара Кушева - виолончело и Сара Чакърова – ударни.

В „Пепеляшка“ колоритният режисьорът Бисерка Колевска, носител на множество международни награди, успява да  погъделичка детското в душата на всеки зрител, независимо от възрастта му. Текстовете са на Цветомира Цонева. Основен акцент в „Пепеляшка“ е брилянтната хореография на Жасмина Стоянова (танцово студио „Пумпал“), а за преобразяването на децата актьори в приказни герои отговаря художникът на костюмите Адрияна Найденова.

Със стотици проекти зад гърба си, в това число много телевизионни предавания, концерти, благотворителни кампании, мюзикъли, Рози Караславова и създадената от нея вокална формация Бон-Бон изпълняват мисията си да  създават стойностна българска музика за деца. Пловдивската публика нееднократно е показвала, че цени и обича спектаклите на Бон-Бон, сред които и авторския мюзикъл „Котешка банда“, напълно разпродаден при двете си представяния в града през 2019 г.

Мюзикълът „Пепеляшка“ представлява сплотяващо изживяване за цялото семейство.Билетите за спектакъла вече са налични в мрежата на EVENTIM и на касата на Sofia Summer Fest. Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Национален Фонд „Култура“.

Ключови думи: