Президентът Румен Радев ще открие 40-тото издание на Празниците на изкуствата „Аполония“.
Снимка: Ладислав Цветков

Президентът Румен Радев ще открие 40-тото издание на Празниците на изкуствата „Аполония“.

Официалното събитие е днес от 20.30ч в

Днес, от 20.30 часа президентът Румен Радев ще посети Созопол, където ще участва в откриването на Празниците на изкуствата „Аполония“.

Фестивалът се провежда за 40-а поредна година и е посветен на съхраняването на културните традиции, както и на подкрепата на нови таланти в сферата на театъра, киното, музиката, литературата, фотографията, живописта и скулптурата.

Държавният глава ще бъде придружаван от съпругата си Десислава Радева.В рамките на посещението си президентът ще проведе среща с кмета на Созопол Тихомир Янакиев, съобщават от прессекретариата на държавния глава.

Официалното откриване на 40-тото издание на "Аполония" ще се проведе в Амфитеатър Аполония ще участват мецосопраното Светлина Стоянова в съпровод на Симфоничния оркестър на БНР под диригентството на Константин Илиевски. 

В юбилейното 40-то издание на Аполония предстоят качествени събития от света на театъра, музиката, литературата, киното и пластичните изкуства, които ще превърнат Созопол в най-големия културен център на България.

Празниците на изкуствата Аполония 2024 се осъществяват с медийното партньорство на Classic FM Radio и радиостанциите от bTV Radio Group.

Пълната програма с всички събития от фестивалната програма от 28 август до 7 септември могат да бъдат открити на официалния сайт – https://apollonia.bg/. Билетите са в продажба в мрежата на Eventim, като може да бъде закупен и „златен билет“, който дава възможност за запазване на място за всички прояви.

За Аполония:
Празници на изкуствата Аполония са най-големият, дългогодишен и мащабен арт фестивал в България. Негов организатор е Фондация Аполония, създадена през 1991 г. Първото издание на Фестивала се провежда през 1984 г. Ежегодно сцените на Аполония в Созопол привличат стотици артисти и хиляди любители на изкуството от България и света. Фестивалът има за цел да съхрани културните традиции, както и да подкрепи нови таланти в областта на всякакъв вид изкуства.

Ключови думи: