През 2022г. Хуан Диего Флорес ще бъде арт директор на Фестивала Росини в Пезаро

През 2022г. Хуан Диего Флорес ще бъде арт директор на Фестивала Росини в Пезаро

Оперният артист

Прочутият перуански тенор Хуан Диего Флорес бе избран за нов артистичен директор на Фестивала Росини в Пезаро - събитие за любителите на музиката на Джоакино Росини, което не може да бъде пропуснато през летния период.

Флорес ще помага на суперинтенданта на фестивала Ернесто Паласио, който също е перуански тенор, при съставянето и създаването на бъдещите летни програми. Мандатът му ще започне на 1 януари 2022г. заедно с досегашния ръководител маркетинг и институционални връзки на фестивала Кристиан дела Киара, който е назначен за генерален директор за периода 2022-24г.

„Много съм щастлив и за мен е чест да се впусна в новото артистично приключение, особено защото ми е предоставено от Фестивала, където се родих в артистичен план, когато бях само на 23 години“, обяснява Хуан Диего Флорес. „Имам силна връзка с Росиниевия фестивал и с град Пезаро и ще направя всичко възможно, за да съвместявам кариерата си на тенор с тази нова и престижна роля по най-добрия възможен начин", допълни той.

 Хуан Диего Флорес дебютира във фестивалния афиш през 1996 г. и оттогава е играл в 15 постановки на опери на Росини в Пезаро и е участвал в 11 оперни рецитали и концерти. Миналото лято той беше звездата на Галавечерта на Росини, където отбеляза своята 25-годишна кариера на сцената на авторитетния оперен фестивал.

Ключови думи: