Александър Мутафчийски ще режисира

Александър Мутафчийски ще режисира "Графиня Марица" от Имре Калман в Русе

На 14 април от 19.00 часа в Доходно здание – Русе

Чуйте повече за постановката от интервюто на Георги Митов-Геми с Александър Мутафчийски, разположено в звуковия файл под главната снимка!

На 14 април от 19.00 часа в Доходно здание – Русе, Държавна опера – Русе ще представи премиера на спектакъла "Графиня Марица".  

Оперета в три действия от Имре Калман
Либрето - Юлиус Брамер и Алфред Грюнвалд
Диригент - Димитър Косев
Режисьор - Александър Мутафчийски
Сценография – Денис Иванов
Художник на костюмите - Яна Дворецка
Изпълняват солисти, хор, балет и оркестър на Държавна опера – Русе

Унгарският композитор Имре Калман е създателят на над 20 оперети, които винаги с голямо творческо въодушевление влизат в репертоара на всеки един оперен театър. След най-популярната творба на композитора „Царицата на чардаша“ застава заглавието на „Графиня Марица“. Създадена в началото на 20-те години на миналия век, оперетата „Графиня Марица“ ни въвежда в непостижимо романтичния живот на Унгария, родината на композитора. Публиката попада в имението на очарователната, но своенравна графиня. Изключителен и завладяващ още с първите акорди музикален пейзаж от красиви мелодии, сгорещени с екзотични цигански ритми и неустоимия страстен унгарски чардаш, изпълва разказа на историята на богатата, красива и чувствена графиня Марица. Сюжетът на творбата вихрено завладява сетивата на публиката и изпълва сърцето на всеки с радост от красотата на живота. Щастливият край на тази вълнуваща приказка завинаги остава в спомените ни и подхранва копнежа на всеки един от нас за радост и щастие като в тази вечна музикална приказка.

Билети на касата на Русенската опера и в мрежата на Ивентим

Ключови думи: