Classic Дестинация: Наближава Седмицата на модата във Виена
Снимка: MuseumsQuartier Wien © Ali Schafler

Classic Дестинация: Наближава Седмицата на модата във Виена

Австрийската столица събира 40 дизайнери от целия свят

Седмицата на модата във Виена навършва 15 години, съобщават от Международни офиси - София, част от мрежата за международни връзки на Община Виена. През това време събитието успя да се утвърди сред европейския елит и привлича все повече известни имена от света на модата.

От 11 до 16 септември 2023г. пространството пред Квартала на музеите (MQ) в австрийската столица е запазено за модата в целия й блясък и красота. По време на седмицата на модата всяка година местни и международни дизайнери представят своите актуални колекции на множество модни ревюта и щандове, показващи най-новите тенденции за предстоящия пролетен и летен сезон. Проявата е сред най-популярните през есента и превръща Виена в европейска столица на модата - за дизайнери, любители на модата, творци, модни блогъри и за всички онези, за които модата е просто страст. Париж, Милано и Лондон са образците за организаторите, но акцентът в австрийската столица определено е поставен върху местната мода и дизайнери.

Снимка: Art Point © Stefan Reiterer

На модния подиум ще бъдат показани колекции на повече от 40 известни австрийски и международни дизайнери, както и на изгряващи таланти на местната модна сцена. Събитието предлага на посетителите уникалната възможност да видят отблизо утвърдени, но и бъдещи звезди на модата. Един от акцентите е станалата вече традиционна Нощ на модата (MQ FASHION NIGHT). Част от вечерното шоу на 16 септември ще бъдат и тайландски дизайнери, които ще покажат своите колекции в отделна програма THAI FASHION NIGHT.

Повече за програмата на Vienna Fashion Week 2023 тук.

Ключови думи: