Посетете 12-тото издание на „Дни на класиката в Балчик
Снимка: Община Балчик

Посетете 12-тото издание на „Дни на класиката в Балчик"!

От 24 до 31 юли 2021г.

Чуйте повече за тазгодишното издание на фестивала в интервюто на Радостина Узунова със Сава Тихолов – началник отдел „Култура“ на Община Балчик, разположено под снимката!

За 12-ти пореден път ще се проведе фестивала "Дни на класиката в Балчик" /Balchik Classic Days/. Той ще се състои от 24 до 31 юли 2021 година под патронажа на кмета на Община Балчик г-н Николай Ангелов.

И тази година авторитетният летен фестивал ще ви срещне с най-добрите музикални образци от световната класика, изпълнени от водещи инструменталисти и певци.

Поредицата от музикални прояви ще бъде открита на 24 юли от 19.30ч. с концерт на клавирното дуо Аглика Генова и Любен Димитров.

На 25 юли ще се представи Камерен оркестър Drop Down Community – българска струнна формация, създадена от млади музиканти, които дебютират заедно през 2019 година.

Ансамбъл „Изкуството на барока” ще изнесе концерт на 26 юли. На 27 юли публиката ще се наслади намюзикъла “Целуни ме Кейт”- спектакъл на Държавната опера- Бургас с участието на Еделина Кънева, Марчо Апостолов, Мария Цветкова-Маджарова, Бранимир Недков, Делян Славов. На диригентския пулт ще се качи Цанислав Петков.

За следващите дни са предвидени изпълнения на „София квартет“ и Стоян Караиванов – бандонеон и Доач Бездюс – пиано.

Фестивалът ще бъде закрит на 31 юли от 19.30 часа с Оперна гала със солистите и Оркестъра на Държавна опера - Варна под диригентството на Григор Паликаров. Солисти ще бъдат Карлос Алмагер (баритон), Андриана Йорданова (сопран), Илина Михайлова (сопран), Ирина Жекова (сопран), Михаела Берова (мецосопран), Пламен Райков (тенор), Свилен Николов (баритон), Деян Вачков (бас).

Докоснете се до магията на музиката от 24 до 31 юли на сцена „Мелницата" в Балчик! Медиен партньор на "Дни на класиката в Балчик" е Classic FM radio.

Ключови думи:
@