Музикалният проект „Краят на есента“ носи духа на Австрия в България

Музикалният проект „Краят на есента“ носи духа на Австрия в България

Предстоят нови две представяния

”За което не може да се говори, за него трябва да се мълчи!“, както и “Историята вечно се повтаря” … или в нашия случай ще замълчим, потопени в очарователната музика и стихове, изпълнени в новия ни музикален проект „Краят на есента“.

В концерта ще усетите поетичните линии от началото на 20ти век, ще се потопите в стиховете на Георг Тракл, Карл Далаго и Райнер Мария Рилке и ще чуете хармониите на Александър Блехингер, Франсоа-Пиер Декан и Акош Банлаки, интерпретирани вокално от Апостол Mиленков, клавирно – от Ружа Семова и коментирани от д-р Алекс. Александров.

Проектът е посветен на Лудвиг Витгенщайн – философ и мислител, меценат, подкрепящ и поддържащ изкуството по време и след Първата световна война.

След като проектът бе представен в музея "Земята и хората" в София в събота, 27 май, предстоят още две музикално-поетични вечери в страната. На 29.05.2023 в Изложбени зали “Рафаел Михайлов” Велико Търново и на 31.05.2023 в Русенската опера. Организират Лилавия лебед - Виена; Софийски музикални седмици; Сдружение "Лаборатория за изкуство и култура", Артхъб

Ключови думи:
@