Коледната оратория на Димитър Ненов ще звучи в НДК

Коледната оратория на Димитър Ненов ще звучи в НДК

19 декември, 19.30 ч., Национален дворец на културата - Зала 3

Чуйте повече от интервюто на Георги Митов-Геми с проф. Милена Моллова и маестро Йордан Камджалов, разположено в звуковия файл под главната снимка!

На 19 декември от 19.30 ч. в зала 3 на Националния дворец на културата ще се проведе изпълнението на Оратория “Коледа” от Димитър Ненов, което се превърна в традиция през последните 7 години. В програмата ще прозвучи и Концертът за пиано и оркестър № 21 в до мажор от Волфганг А. Моцарт със солист проф. Милена Моллова.

Съпроводът ще бъде на Genesis Orchestra с диригент Йордан Камджалов. В концерта ще се включи Хор "Музикална лаборатория за Човека" с диригентМая Василева-Четрокова. Солисти ще бъдат Гиргина Гиргинова и Денис Бояджиев

Концертът е организиран от фондация "Йордан Камджалов"

Популяризирането на личността и творчеството на Димитър Ненов (1901–1953) – композитор, архитект, пианист, педагог, общественик, е една от мисиите на фондация „Йордан Камджалов“. "2023 година е специална за нашата традиция. Преди 70 години, на 30 август 1953 година трагически завършва жизнения път на Димитър Ненов, хуманиста и ренесансовата личност, завещала ни, че “Човекът на изкуството трябва да се движи в Космоса с царствена стъпка, с царствено самочувствие...”", съобщават организаторите.

Билети ще откриете в мрежата на Ивентим.

Ключови думи:
@