Поставят мюзикъл за Рафаела Кара в Театър

Поставят мюзикъл за Рафаела Кара в Театър "Доницети" в Бергамо

От 29 септември до 8 октомври 2023г.

От 29 септември до 8 октомври Театър "Доницети" в Бергамо, Италия, ще покаже на сцената си първата опера, базирана на фигурата на емблематичен артист, силно свързана с популярната културана Италия- певицата, актриса, водещ и шоу звезда Рафаела Кара.

Под заглавието "Raffa in the Sky" композиторът Ламберто Куртони дава живот на либрето от Рената Чаравино и Алберто Матиоли, което ще бъде под музикалното ръководство на Карло Бокадоро и на сцената на Франческо Микели. Като главен герой ще бъде гласът на Киара Дело Яково, която също ще бъде придружена от Дейв Монако, Гая Петроне, Роберто Лоренци, Харис Андрианос и Кармела Ремиджио в ролята на Кармела.

„Това няма да бъде музикална биография – обясняват от театъра – а историята на една артистична кариера, която придружава, а понякога и стимулира, трансформациите на италианското общество през последния половин век. Чрез изключителния опит на Кара, произведението също така цели да разсъждаваме върху ролята на артиста в обществото, върху стойността и употребата на изкуството, върху ролята на телевизията и другите медии, без да забравяме песните, които Рафаела изпълнява, в една история, която пътува по пътя на сюрреализма и парадокса около всички нас".

Ключови думи: