Показват филма за

Показват филма за "Гала в София" със Соня Йончева и Пласидо Доминго

На 2 март (събота) от 15:30 часа в Дом на киното

През август 2021 г. българската оперна прима Соня Йончева заедно с нейния екип и партньори сътвориха истински музикален празник в сърцето на София. Галата, събрала близо 6000 души пред духовния център на българската столица – храм-паметника "Свети Александър Невски” – целеше да възвърне вярата и гордостта на цялата нация в културата след 2 години на ограничения и страдание заради пандемията Ковид-19. Специален гост на грандиозния концерт, който можеше да се случи във всяка европейска столица, но Соня държеше да е в София, бе самият Пласидо Доминго.



Снимачен екип начело с режисьорката Ема Константинова и Георги Тошев заснема целия процес по подготовката на този мащабен проект, за да се появи документалният филм "Гала в София", чиято премиера ще се случи в рамките на тазгодишното девето издание на фестивала за документално кино "Master of Art".

Лентата проследява репетициите, показва интересни кадри "зад кулисите", представя интервюта с двамата световни артисти, както и няколко сарсуели и арии на Верди и Пучини, които Соня Йончева и Пласидо Доминго изпълниха на съвместния им концерт у нас под диригентската палка на маестро Найден Тодоров и акомпанимента на Софийска филхармония.



Филмът е реализиран от продуцентската компания на българското сопрано SY11, а самата тя ще присъства лично на прожекцията на "Гала в София" в Дом на киното на 2 март (събота) от 15:30 часа, за да се срещне специално с родната публика, въпреки изключително натоварения си график. Не пропускайте тази вълнуваща среща с голямото изкуство! Билети са налични в сайта на Дома на киното и на касите на самия кино салон.

Ключови думи: