Запознайте се с Пучини, докато карате велосипед!
Снимка: https://cicloclassicapuccini.it/

Запознайте се с Пучини, докато карате велосипед!

На 2 и 3 април 2022г.

На 2 и 3 април 2022г. италианската провинция Лука – родното място на Джакомо Пучини – ще бъде домакин на събитието „По пътищата на Пучини“ /Sulle strade di Puccini/. С тази  инициатива ще отворят вратите си основните места, свързани с италианския композитор през уикенда, които сега са превърнати в къщи-музеи: Музеят на Родното място в Лука, Музеят на Пучини в Челе ди Пескалия, Вила Пучини във Виареджо и по-известният музей Вила Пучини в Торе дел Лаго.

С тази идея за първи път възниква преживяване, което позволява на посетителите да се запознаят с биографията на музиканта, съчетавайки колоезденето и културата по оригинален начин. В неделя, 3 април, ще се проведе първото издание на "Puccini Cycloclassic", което започва на Пиаца дел Джилио  в Лука между 9:00 и 10:00 часа сутринта и пристига на езерото Масачуколи, където участниците ще могат да оставят своите велосипеди на съхранение и да вземат лодката до Торе дел Лаго, за да посетят парка и големия театър на града, както и къщата-музей (с възможност за обиколка с екскурзовод).

Възможно е също да се придвижат с велосипед до Виареджо, където има друга вила на композитора. Предвидени са два маршрута, кратък - от 14 километра и дълъг - от 50 километра, като по маршрута ще има два безплатни ресторанта за участниците.

Регистрацията за Puccini Cycloclassic е безплатна и дава право на отстъпка за лодката в Торе дел Лаго и за билети за музеите на Пучини в региона.

Ключови думи: