Тази вечер Пинкас Цукерман ще свири за първи път в Пловдив

Тази вечер Пинкас Цукерман ще свири за първи път в Пловдив

Маестрото накара публиката в София да запее

Изключителният цигулар Пинкас Цукерман изнесе снощи незабравим концерт пред столичната публика в рамките на „Европейски музикален фестивал“.

Като солист и диригент с Оркестъра на Classic FM радио той завладя слушателите в зала „България“ със своята стилна и много емоционална интерпретация на три от най-любимите произведения в творчеството на В. А. Моцарт:  Увертюра към операта „Сватбата на Фигаро“, Концерт за цигулка и оркестър №5 в ла мажор и Симфония №40 в сол минор.

Вълнуващ момент от събитието бе специалният жест на маестрото към едно малко момиченце от публиката, което му поднесе цвете в края на първата част.

 

Цукерман реши да благодари на детето, като изпълни известната песен „Лека нощ“ от Й. Брамс и помоли публиката да участва с пеене. След миг залата наистина запя, включвайки се в този необичаен бис и споделяйки магията от изкуството на един велик музикант.  

Довечера Пинкас Цукерман ще гостува за първи път в Пловдив. Концертът с Оркестъра на Classic FM радио е от 19:00 часа в Дом на културата „Борис Христов“, отново с музиката на Волфганг Амадеус Моцарт. Събитието е част от юбилейния 20-ти сезон на състава и се реализира от „Кантус Фирмус“ с финансовата подкрепа на Община Пловдив и Национален фонд „Култура“ по програма „Едногодишен грант’21“.  

Билети са налични в мрежата на Eventim, на билетните каси в града: пл. „Стефан Стамболов“ №1, ул. „Цар Ивайло“ №2 и ул. „Райко Даскалов“ №1, както и на място 1 час преди началото на концерта.

Ключови думи: