„Пиано екстраваганца“ ще покори ценителите и широката публика за 13-ти път

„Пиано екстраваганца“ ще покори ценителите и широката публика за 13-ти път

Международният музикален фестивал

От 18 октомври до 25 ноември 2023г. ще се проведе  13-тото издание на Международния музикален фестивал „Пиано екстраваганца“. 

В емблематични локации на София – като Софийската градска художествена галерия и концертната зала на Националната музикална академия „Проф. П. Владигеров” ще звучат клавирни рецитали и един камерен концерт. Фокусът е върху музиката за пиано, инструментът който присъства във всички програми от събитието.  

Сред изпълнителите в шестте концерта от програмата са Павел Каспар (Чехия), Николас Джакомели (Италия), Вадим Колоденко (Украйна), Епифанио Комис (Италия), Масимо Мерчели (Италия) в дуо с Людмил Ангелов, както и дебютният рецитал на Георги Василев (България).  

„Пиано екстраваганца“ е печелил наградата „Музикален проект на годината” в годишните награди на предаването “Алегро виваче” на БНР (2016) и признанието на ЮНЕСКО за опазване на световното музикално наследство. Наред с подготвянето на фестивалната програма, една от важните цели на фондация „Пиано екстраваганца“ е и възстановяване на световното музикално наследство посредством събиране на музикални партитури на малко познати творби и тяхното изпълнение във фестивалните концерти. 

Ключови думи: