Петър Краевски представя „Смирено“ в

Петър Краевски представя „Смирено“ в "Повече за книгите" по Classic FM

Повече от 65 стихотворения, бял стих, с добре овладяна ритмика, както и няколко текста в японската жанрова форма танка съдържа новата стихосбирка „Смирено“ на Петър Краевски. Авторът се впуска в дълбоките поетични дебри, като обиграва темите за живота и смъртта, болката и свободата, победите и пораженията и основни ценности на човешкото битие. В изданието ще ви направят впечатление и кратките стихотворения, част от които  звучат като сентенции и интересни хрумвания, а други като иронични шедьоври. В книгата са вплетени и някои от картините на известния пловдивски художник и баща на автора Иван Краевски, който през пролетта на тази година ще организира юбилейна изложба в Града на тепетата. 

Какви са посланията и емоциите в „Смирено“? Как да не се изгубим между белия и свободния стих? Кога култовият създател на сатирични произведения на книга, в пресата и радиоефира Петър Краевски ще ни накара да се усмихнем отново, чуйте от интервюто на Георги Митов, разположено в звуковия файл под главната снимка!

Петър Краевски е автор на книги с хумор, сатира, поезия и проза. Книгата му „Ало, как сте?” официално е обявена за най-продаваната книга за ноември 2001 г. в книжарници „Отец Паисий”. Стихосбирката му ”Сомнамбул” бе удостоена с националната награда „Светлоструй” (2006 г.) за най-добра поетична книга на извънстоличен автор за периода 2006-2008 г. и първа награда за кратък разказ на списание "Едно". Автор на романа „Чат или Сбогуване с Аркадия”, който излезе в началото на 2009 г. и сборника с хумористични разкази „Операция Райски газ”, 2012 г. Лауреат е на конкурси за поезия и сатира. Основател и организатор на Националния конкурс за поезия и сатира „За един по-човечен свят”. Автор и водещ на забавни и сатирични радио и телевизионни програми. Член на Дружеството на Пловдивските писатели. Доктор хонорис кауза на в. „Пловдивски университет”. В момента е преподавател по английски език и английска и американска литература в ЕГ „Пловдив”.

Ключови думи: