Виктория Василенко, Лия Петрова и Атанас Кръстев поокряват варненската публика
Снимка: Elite Project Management

Виктория Василенко, Лия Петрова и Атанас Кръстев поокряват варненската публика

Днес от 19.00ч. в Градската художествена галерия на Варна

Есенният модул на проекта “Нова музикална сцена” започва на 18 септември с концерт на брилянтно изпълнителско трио от 19:00 часа в Градската художествена галерия на Варна.

Виктория Василенко (пиано), Лия Петрова (цигулка) и Атанас Кръстев (виолончело) са вече утвърдени имена като солисти и интерпретатори на камерна музика, както на българския, така и на международния концертен подиум. В биографиите и на тримата има завидна колекция от престижни награди от български и международни конкурси, участия в реномирани музикални фестивали, както и авторитетни национални и европейски отличия. Изкушени от магията на съвместното музициране, тримата талантливи изпълнители ще представят пред варненските меломани програма с творби на немските романтици Роберт Шуман и Йоханес Брамс, и „Танц по калдъръм“ на българската композиторка Добринка Табакова.

Проектът “Нова музикална сцена” се реализира с финансовата подкрепа на Национален фонд “Култура” по “Програма за възстановяване и развитие на частни културни организации” .

Билети ще откриете в Билетния център и сайта на Фестивалния и конгресен център: https://bit.ly/3sBdk4S, а един час преди началото билети ще могат да се купуват единствено на място в Градската художествена галерия.

Ключови думи: